Posts

Showing posts from February, 2011

rindu nak update !

iskk tiap-tiap hari aku belek belog aku nih. suram dan sunyi je. dah lama tak blogwalking. dah lama tak balas blogwalking. nak merajinkan diri menghadap laptop lama-lama pun dah tak sempat. minggu ini sangat bz ! sangat-sangat ! banyak kerja, banyak esaimen, banyak program, banyak dinner. err, kalau lebih dari satu tu dah dikira banyak la kann?
hujung minggu ni ada dua dinner. hari jumaat, hi-dinner kos aku. hari ahad, hi-dinner kolej pulak. dua-dua dinner ni aku jadi biro cenderamata. aiseh, memang muka aku ni muka hadiah ke? dari sekolah dulu sampai lah sekarang asyik dapat kerja berkaitan cenderamata je. kalau tak cenderamata, mesti dpt biro perhiasan. iskk. tapi paling banyak jadi biro cenderamata lah ! hm tapi yang sedihnya masa birthday aku takde orang pun nak bagi aku hadiah. sob sob. reason : sebab birthday aku mesti masa cuti hujung tahun. so, macam mana nak celebrate. isk, ok fine ! sedih lagi. T__T
minggu ni minggu ketujuh. aku ada dua esaimen yang perlu dihantar dalam minggu…

aku bukan robot !

seperti dimaklumkan di atas, aku bukan robot. sekian.
*******
tapi aku perlu menjadi robot sekarang. bagaimana? ada sesiapa boleh tolong beritahu aku bagaimanakah caranya untuk bertukar menjadi robot?
*******
aku rasa tak perlu lah kot aku beri definisi apa itu robot. masing-masing dah besar panjang, dah tahu berfikir sendiri. kalau tak tau jugak definisi robot, silalah berjumpa dengan orang pakar iaitu pakcik Google.
*** ****

okeh okeh. aku bagitau kenapa aku perlu jadi robot. kalau diberi pilihan, aku mahu jadi Doraemon. macam-macam adaaaa dalam poket dia. bahagia hidup Nobita kan. isk jeles.
jadi robot, semua kerja ditanggung beres. hanya tekan butang on, maka siaplah kerja. tapi jadi manusia? isk tekan on berkali-kali pun susah nak hidup. kalau dah hidup tu, makan masa jugak lah baru nak siap kerja. buat kerja sikit, pastu penat. pastu tidur. pastu makan. pastu sembang. pastu baru sambung buat kerja semula. habis, berapa lama nak siap?isk.
pulak tu, dalam satu masa, banyak perkara kena fi…

tolong pahamkan aku !

Image
sangat-sangat tak paham ! sapa-sapa boleh tolong pahamkan aku tak? aku benar-benar tak paham. sapa boleh tolongkan pahamkan aku yang tak paham nih? memang susah nak dipahamkan lah ! orang yang dah pernah paham pun jadi tak paham sekarang. apesal la susah sangat nak paham ! padahal benda senang je untuk dipahamkan. ishh tak pahamlah aku macam ni. kalau aku sendiri tak paham, macam mana aku nak memahamkan kau orang pasal entri yang tak paham ni kan? mungkin apabila tiada pemahaman, inilah yang terjadi. so marilah kita saling memahami antara satu sama lain. aiceh.
so daripada dok serabutperut fikir perkara yang tak kan kau paham buat masa nih, lebih baik kau layann kartun Sin Chan. ohh comelnya Himawari. mata bersinar-sinar.
sesungguhnya sesuatu yang kita tak paham itulah terkandung seribu satu maksud dan pengajaran yang tersirat. mungkin hari ni kita tak nampak keindahan disebalik sesuatu perkara itu namun suatu hari nanti kita pasti akan temui jawapannya juga. pada ketika itu, barulah ki…

sudah dua bulan !

Image
fuh fuh tiup sikit. dah berhabuk blog aku tak hapdet dekat dua minggu. banyak menda nak storimori. tapi akibat bz melampau mengalahkan Agong, jadi terpaksa la pospon hapdet. bila dh pospon nih, idea pon mulalah terbang merata. haipp, oh idea, sila kembali kepangkuanku. huu~
cuti sem selama seminggu kali ni sangat penat, sangat best dan sangat enjoy ! aku join Kursus Asas Keusahawanan Siswa (KAKS) UPM. kali ni buat kat Hotel Impian Morib. woahoo, lima hari dok hotel beb ! mana tak gemok aku makan enam kali sehari. gilakk gilakk ! haa pasal kursus tu nanti aku cerita kat entri len. banyak menda nak share woo ! siyes tak rugi join kursus tu. lepas aku cerita nanti, sapa yang belum pernah pegi, silalah join KAKS uni masing-masing yah !
balik dari KAKS, aku berehat sehari kat umah. then esoknya bertolak g penang. tujuan asal nak ziarah kubur arwah kat sana. pastu nak balik. kononnya lahh ! skali pegi pusing satu pulau daa. apa lagi. lama tak pekena pasemboq ngan char kue teow punya pasai. be…