Posts

Showing posts from September, 2011

everything's wrong !

Image
wrong time, wrong question, wrong situation, wrong answer, wrong mood, wrong person. everything's wrong !
notakaki : tiba-tiba rasa malas gilaaa nak balik uni esok ! aku tak bersediaa untuk itu semuaaaaaaaaaaaaaaa ! =.="

sekian.

#7 resipi : Kek Batik Marie with telur & without telur

Image
Special to Zatil Kema @ Adek yang request nak tengok gambar kek batik yang akak buat. yang paling tak tahann, siap request suh buat tutorial kat youtube tuuu. haihh, idak ler teman nak buat video bagai. buek malu den sajo. cek bukannya pro-chef. trainee-chef pun belum tentu lagi diiktiraf. setakat 'chef' kat dapoq sendiri tu buleh la dok gagah sikit-sikit. hambek hangg rojak bahasa sudahh. haru ! 
alkesah kek batik ni feveret hang Adek oii, maka sila la buat sehingga dirasakan menjadi ya? dua kali dalam dok rasa tak menjadi kek tu (tak tau lah rupa tak jadi tu lagu mana), tapi licin jugak noh? hehe. ni haa akak post gambaq siap cara-cara nak buat. harap kali ni menjadi ye. kalau tak jadi jugak, takpa, tunggu nanti bila-bila akak buat special untuk Adek naa. haha sweet dak? kehkeh ;p
bahan-bahan (ada telur) :  300 gram biskut marie dipatahkan 4 (ikut suka nak patahkan cemana pun. nak susun selapis-selapis pun boleh) 1 cawan/ 125 gram butter (kalau takda butter, aku guna planta je) …