sudah dua bulan !

fuh fuh tiup sikit. dah berhabuk blog aku tak hapdet dekat dua minggu. banyak menda nak storimori. tapi akibat bz melampau mengalahkan Agong, jadi terpaksa la pospon hapdet. bila dh pospon nih, idea pon mulalah terbang merata. haipp, oh idea, sila kembali kepangkuanku. huu~

cuti sem selama seminggu kali ni sangat penat, sangat best dan sangat enjoy ! aku join Kursus Asas Keusahawanan Siswa (KAKS) UPM. kali ni buat kat Hotel Impian Morib. woahoo, lima hari dok hotel beb ! mana tak gemok aku makan enam kali sehari. gilakk gilakk ! haa pasal kursus tu nanti aku cerita kat entri len. banyak menda nak share woo ! siyes tak rugi join kursus tu. lepas aku cerita nanti, sapa yang belum pernah pegi, silalah join KAKS uni masing-masing yah !

balik dari KAKS, aku berehat sehari kat umah. then esoknya bertolak g penang. tujuan asal nak ziarah kubur arwah kat sana. pastu nak balik. kononnya lahh ! skali pegi pusing satu pulau daa. apa lagi. lama tak pekena pasemboq ngan char kue teow punya pasai. bertapaklah kami mengharungi jem ke Padang Kota !

pasemboq penang !
perghh besaq gila udang !
sotong kangkung yang sedap !
sotong bakaq tak dan amek gambaq dah licin pinggan !
abc ni biasa-biasa saja. tak tangkap leleh pon !
hah amek kau. sorang-sorang balun sampai tak ingat dunia ! moncet  sudah perut. kalau cucuk ngn jarum, sahih bunyi "puptt". nak tau bunyi apa? lu pikirlah sendiri. kerana nak mengejaq nikmat dunia, semua pantang di campak tepi. akibatnya, aku dan kakakku merana kegatalan akibat allergik seafood. pehh ! potong nikmat betul ! 
eh apesal tiba-tiba nmpk cm kembaq?
esoknya pulak, berjimba di bandaraya Ipoh pulakk. dari Bangunan KTM ke Lost World of Tambun ke Taman Rekreasi Gunung Lang. malamnya menyentap Ayam Penyet ! akibatnya, sorang-sorang jadi senget selepas dipenyet. ha ha ha ! (juga akan dihapdet kemudian)
model bangunan KTM
model Lost World of Tambun
ohhh baru kusedar. aku nak cakap apa sebenarnya nih? apa kaitan tajuk ngn entri aku? hemoih hemoih. grr =.="

ok dua bulan merujuk kepada usia blog haku ! hari ni sudah dua bulan dua hari. selama dua bulan dua hari, aku telah merepek 16 entri. selama aku merepek, ada 85 orang pengikut aku. so aku nak tanya, adakah pencapaian ini bagus untuk aku meneruskan repekan aku? atau lebih baik aku duduk bersila dalam bilik senyap-senyap then kunyah kerepek sorang-sorang? manakah yang lebih baik? jawapan anda inspirasi kami. har har har

sekian.

Comments

ked :) said…
eeh tambun laa
masyuk~
as eleyana said…
ok. kecik hati ngn korang. pergi pulau lang diam2.
Husna Lana said…
@ked :)
yaa masyuukkk ! penah g?
Husna Lana said…
@as eleyana
err as ! nnt kita p lagi naa. siyes unplanned pon nak jalan2 ipoh n pegi gunung lang tu. p sat ja. tp mmg cantik sgt ! :)
pikapie said…
bilaaa nak belanja cool blog lagi. hahaaha
Husna Lana said…
@pikapie
err err, tunggu blog aku jd cool dlu lahhh. haha
asybedazzle said…
pasemboq idaman hati hehe
eh dekat je lostworld tu
boleh la jmpe. haha
Husna Lana said…
@asybedazzle
dapat pasemboq tak pandang lain dah kan? eh org ipoh ke?
blackrosehunter said…
someting wrong with that pic la..hahaha
Mas Ayu said…
huhu..mahal kat tket tambun skang..ritu aku g baru bape jer..so..happynyer jalan2..aku bile lagi nak ase pasemboq penang nie..heehe..hang la husna..xmau blanje aku...
Husna Lana said…
@Mas Ayu
tiket adult rm38. kanak2 rm34. huhu. camna aku nak belanja hang. aku bukan orang penang dah lani.
platipus said…
muka sama gila..hehe



pasemboq tu bikin air liur aku mleleh!
Husna Lana said…
@platipus
haha sama ke?

ramai orang tangkap leleh tgk pasemboq tu. haha
blackrosehunter said…
hahaha..segan nk habaq kt cni..
waniawin said…
angah nak request!
buat 1 entry psal ipoh
kihkihkih
klu nk soh angah edit gmba request je
:PP

acik.
kcian as.
angah xreti pujok
sbnanya as yg nak p sgt lang tu
Pink Princes said…
t'ringin nk mkn pasemboq penang.. x tahu bile lak nk p sana... sedap x? sama x mcm kt k.l?
Husna Lana said…
@waniawin
haha baekk. mmg nak buat pun. tggu free sikit naa. skrg bz ali !

err kita unplanned kan. xpa, len kali kita ajak as ikt skali naa :)
Husna Lana said…
@Pink Princes
kalau kl punya pggl rojak kan? turun lah penang hujung tahun ni. boleh ronda penang p pesta penang ! pasemboq penang surelah sedap ! hee :D

Popular posts from this blog

#7 resipi : Kek Batik Marie with telur & without telur

#1 resipi : cornflakes madu

#6 resipi : Biskut Almond London